Rólunk

A KOM-NAP Kft.-vel karöltve 2015 óta dolgozunk azon, hogy Magyarországon is elérhetőek legyenek a hazai gyártású PLA termékek. Számos kutatás, szakmai egyeztetés, egyetemekkel való aktív kapcsolattartás, külföldi, főként németországi tanulmányutak és Európai Uniós pályázati források vezettek oda, hogy 2019-ben elmondhatjuk:

a KOM-NAP Kft.-vel közösen az elsők között vagyunk, akik PLA termékeket gyártanak ma Magyarországon.

Ezzel a hazai csomagolóiparban egy olyan hiánypótló rést töltünk be, mely hosszú távon megalapozhatja szuverén függetlenségünket a nemzetközi piacon. Miközben eleget teszünk annak az egyre hangsúlyosabb elvárásnak, hogy termékeinkkel és a gyártással is minimalizáljuk ökológiai lábnyomunkat.

A Dunahőszig Kft. politejsavból (polylactic acid, PLA) biológiai úton lebomló, hőre lágyuló, növényekből előállított, egyszer használatos termékeket gyárt és forgalmaz. Ezzel járulunk hozzá a környezet megóvásához, a mindennapi tudatosság nyomatékosításához. Álmodtunk egy olyan jelent, ami gyermekeink jövőjét határozza meg.

a csapat

2015-ben alakultunk. Szakmai és műszaki vezetőnk Komáromi Dániel már a ’80-as években, mint műanyagfeldolgozó mérnök az újrahasznosítással foglalkozott. Ez ma már nem meglepő, de 30-40 évvel ezelőtt újító és formabontó gondolkodásmódra vallott, ami tükröződik jelenlegi munkáinkban, célkitűzéseinkben. Előreláthatólag 2021-re nem csak az EU-ban, de Magyarországon is betiltják a műanyag zacskók, tasakok forgalmazását és használatát. Még nem léptünk túl a 24. órán. Még van lehetőség változtatni. Mi ebbe a most formálódó és forrongó tudatosságba kapcsolódunk be, egy egészségesebb és zöldebb jövő képét hordozva magunkban.

Cégünk zacskókat, szatyrokat, poharakat, tányérokat, alátéteket, tálcákat, tároló dobozokat gyárt és forgalmaz. Egyedi igényeknek megfelelő feliratozással, színezéssel, saját márkával ellátott termékeket is kínálunk megrendelőinknek.

Leave a Comment